ua en ru

У Києві члени ДВК двічі намагались здати сфальшовані протоколи

Правоохоронці відмовились вилучати протоколи

Спостерігач громадянської мережі ОПОРА зафіксував випадок спроби здачі протоколу про підрахунок голосів, який переписувався членами ДВК на території Солом'янської районної виборчої комісії у місті Києві, передає прес-служба ОПОРИ.

"Члени ДВК №800942 (вул. Комарова Космонавта, 1) привезли 1-ий та 2-ий екземпляри протоколу про підрахунок голосів без печатки. Тому дільницю відправили уточнювати протоколи. Проте члени ДВК вийшли з приміщення РВК й попрямували до автомобіля, де й проставляли печатки. На зауваження спостерігача ОПОРИ вони вимкнули світло в авто та одразу ж запакували документи", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що правоохоронці відмовились вилучати протоколи, проте прийняли заяву про відповідне порушення виборчого законодавства.

Відповідно до повідомлення, спостерігач мережі через деякий час побачив цих же членів ДВК у черзі для здачі протоколів. "У руках представники дільниці мали все ті ж протоколи, але цього разу вони були "зіжмакані". Активіст ОПОРИ розповів про ситуацію з проставлянням печатки членам Солом'янської районної виборчої комісії, і ті повернули ДВК №800942 на уточнення", - сказано в ньому.

Нагадаємо, переважна більшість порушень виборчого законодавства в ході другого туру виборів мерів в Україні стосувалася порушень ведення агітації і були порушеннями процедурного характеру.