ua en ru

У Києві зареєстрували 20 кандидатів у мери

У Києві зареєстрували 20 кандидатів у мери Фото: місцеві вибори

Заяви на участь у місцевих виборах у Києві подали 40 політичних партій

Київська міська територіальна виборча комісія вже зареєструвала 20 кандидатів на посаду мера столиці. Про це РБК-Україна повідомили в Київському тервиборчкомі.

Зокрема, з останніх зареєстрованих кандидатів народний депутат, раніше член партії УДАР, нині член парламентської фракції "БПП" Наталія Новак, яку висунула "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, а також представник Партії місцевого самоврядування Олександр Кондрашов.

Варто зауважити, що ТВК відмовила в реєстрації 3 кандидатам-самовисуванцям, також на розгляді ТВК залишилося ще 8 заяв від кандидатів, зокрема екс-глави КМДА, колишнього представника Партії Регіонів Володимира Макеєнка, нині керівника партійного списку "Наш Край" на місцевих виборах в Киевовета, нардепа від Радикальної партії, заарештованого за підозрою в корупції Ігоря Мосійчука, кандидата у депутати в 2014 році Тетяни Монтян від партії "Спільна дія", екс-прем'єр-міністра України Юрія Єханурова від партії "Відродження" та інші.

Також станом на 1 жовтня ТВК міста Києва вже зареєструвала 18 кандидатів у депутати Київської міської ради від місцевих осередків політичних партій. Всього заяви на участь у виборах столичного міськради подали заяви 40 політичних партій.

Зокрема, з останніх зареєстрованих місцевих осередків партій: "Демальянс", Партія місцевого самоврядування, Народна демократична партія, "Нова держава".

Нагадаємо, раніше було зареєстровано 18 кандидатів на посаду Київського міського голови та 15 відділень політичних партій.

Рішення про реєстрацію кандидатів тервиборчком повинен прийняти до кінця 1 жовтня, а оприлюднити до 3 жовтня.