ua en ru

КВУ: Береза и Думчев порушують "день тиші" у Києві

Борислав Береза и Сергій Думчев порушують "день тиші" у Києві. Про це йдеться в повідомленні Комітету виборців України на сторінці в мережі Facebook.

"У низці регіонів України розміщено матеріали (білборди, сітілайти), що містять ознаки агітації. Такі матеріали виконано у стилістиці, що використовується місцевими організаціями партій та кандидатів, або ж із поширенням їх виборчих гасел", - зазначається у повідомленні.

Зокрема експерти зазначають, що у місті Києві матеріали із ознаками агітації розміщено від імені кандидатів на посаду міського голови Борислава Берези та Сергія Думчева, а також партії "Відродження".

"КВУ закликає партії та кандидатів припинити порушувати заборону щодо розміщення агітації "в день тиші" та невідкладно зняти агітаційні матеріали", - йдеться в повідомленні.

КВУ нагадує, що закон "Про місцеві вибори" вирізняє таку форму агітації, як політична реклама. До політичної реклами належить в тому числі використання символіки та передвиборних слоганів кандидатів та місцевих організацій партій. Відповідно до ч. 2 ст. 54 Закону "Про місцеві вибори" передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем голосування. Ведення передвиборної агітації до початку і після закінчення встановлених законом строків забороняється.