ua en ru

КВУ: менше половини кандидатів у мери Краматорська відзвітували про витрачені кошти

КВУ: менше половини кандидатів у мери Краматорська відзвітували про витрачені кошти Фото: вибори у Краматорську

Із 16 претендентів на посаду міського голови Краматорська тільки п'ятеро надали повну звітність

Менше половини кандидатів на посаду міського голови Краматорська, а також не всі кандидати в депутати міськради відзвітували про витрачання коштів з виборчого фонду на передвиборну кампанію. Про це повідомили у прес-службі донецького обласної організації "Комітету виборців України".

Як зазначається, обов'язок подавати звітну документацію про витрачання коштів з виборчого фонду з боку кандидатів на посаду міського голови Краматорська та кандидатів у депутати міської ради найчастыше було або виконано не повністю, або проігноровано.

КВУ: менше половини кандидатів у мери Краматорська відзвітували про витрачені кошти

Із 16 кандидатів на посаду міського голови Краматорська тільки п'ятеро надали повну звітність. Так, Максим Єфімов використовував з виборчого фонду 341,098 тис. гривень, Андрій Панков - 303,408 тис. гривень, Володимир Сергієнко - 91,801 тис. гривень.

КВУ: менше половини кандидатів у мери Краматорська відзвітували про витрачені кошти

Від політичних партій, які висували кандидатів у депутати міської ради, ТВК отримала 70% звітів. Так, "Опозиційний блок" повідомив про витрачання 561,635 тис. гривень, "Наш край" - 487,845 тис. гривень, Молодіжна партія України - 86,733 тис. гривень, Блок Петра Порошенка "Солідарність" - 78,844 тис. гривень, Партія пенсіонерів - 54,184 тис. гривень і "Самопоміч" - 25,215 тис. гривень.

КВУ: менше половини кандидатів у мери Краматорська відзвітували про витрачені кошти

Згідно з пунктом 5 статті 71 закону України "Про місцеві вибори", розпорядник коштів поточного виборчого фонду місцевої організації партії зобов'язаний не пізніш як на сьомий день після дня голосування подати до відповідної територіальної виборчої комісії остаточний фінансовий звіт за формою, встановленою Центральною виборчою комісією.

Нагадаємо, участь у виборах мера Краматорська брали 16 кандидатів.

У другому турі виборів мера Краматорська з мінімальною перевагою переміг чинний заступник міського голови Андрій Панков, обійшовши на 5% (більше 3 тис. голосів) нардепа від БПП Максима Єфімова. Правоохоронці в ході повторного голосування у Краматорську зафіксували 12 порушень виборчого законодавства.

Як повідомлялося, КВУ задокументував підвезення виборців на виборах у Краматорську.