ua en ru

КВУ зафіксував підвезення виборців на виборах в Краматорську

КВУ зафіксував підвезення виборців на виборах в Краматорську Фото: підвезення виборців в Краматорську

Агресивні виборці намагалися відібрати у спостерігача телефон та посвідчення

Комітет виборців України зафіксував факти підвезення виборців на автобусах на дільниці для голосування в Краматорську Донецької області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби КВУ.

Повідомляється, що поблизу ДВК №140994 спостерігач КВУ та "ОПОРИ" зафіксував підвезення виборців автобусами до дільниці. Однак до спостерігача підійшли кілька агресивно налаштованих жінок, які намагалися відібрати телефон і посвідчення, і знімали це на відео. Спостерігач повернувся до будівлі комісії і має намір звернутися в поліцію за даним фактом.

Крім того, за словами громадських спостерігачів та за інформацією ЗМІ, біля багатьох дільниць були помічені автобуси, які підвозили виборців.

Зазначимо, закон "Про місцеві вибори" не визначає підвезення виборців безпосередньо як правопорушення, проте ця ситуація, особливо в таких масових проявах, може відкривати можливості для ряду порушень з боку організаторів такого підвезення. Наприклад, можливість проводити агітацію.

У другому турі виборів мера Краматорська зійшлися нардеп від БПП Максим Єфімов і чинний заступник міського голови Андрій Панков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Краматорську підозрілий чоловік за списком контролює виборців.