ua en ru

КВУ назвав партії, які витратили найбільше коштів на виборчі кампанії

КВУ назвав партії, які витратили найбільше коштів на виборчі кампанії Фото: Олексій Кошель

Немає жодної політичної сили, яка б однаково активно працювала у всіх регіонах України

У Комітеті виборців України підрахували, які політичні партії витрачають найбільше коштів на виборчі кампанії у різних регіонах. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив Голова КВУ Олексій Кошель, передає кореспондент РБК-Україна.

"Витрати партій відрізняються в регіонах України. Фактично немає політичних партій, які б однаково активно працювали у всіх регіонах України. Якщо говорити про південних областях України - Запорізька, Одеська, Херсонська, Миколаївська області,- найбільш видимими і активними є кампанії двох політичних сил - це "Опозиційний блок" та "Наш край",- повідомив Кошель.

У той же час, за його словами, в Донецькій, Луганській, Дніпропетровській і Харківській областях найбільш активними і дорогими є виборчі кампанії партій "Відродження" та "Наш край".

"Загалом, наші експерти відзначають, що ці три політичні сили на сході витратили за звітний період удвічі більше, ніж інші суб'єкти виборчого процесу," - підкреслив Кошель.

Що ж стосується західних регіонів, то там лідерами за видатками, за оцінками КВУ, стали партії "Солідарність" і "Свобода".

Нагадаємо, раніше КВУ просив Верховну Раду законодавчо роз'яснити поняття "підкуп виборців".