ua en ru

КВУ: в Одесі масово не працюють виборчкоми

КВУ: в Одесі масово не працюють виборчкоми Фото: вибори в Україні

Виборці вже повинні мати можливість ознайомитися зі списками

Комітет виборців України заявляє, що в Одесі масово не працюють дільничні виборчі комісії. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав керівник Одеської філії комітету Анатолій Бойко.

"Приплили ... в Одесі масово не працюють дільничні виборчі комісії. Це - неймовірний скандал і неподобство! Такого трешу давно вже не пам'ятаю. Сам був на трьох ділянках - на жодному немає жодного члена комісії. Все закрито наглухо!", - від мітив Бойко.

Він пояснив, що згідно із законодавством, на виборчих дільницях з понеділка повинні були бути списки виборців, щоб виборці могли з ними ознайомитися і перевірити свої дані. "Через те, що ділянки закриті виборці не можуть себе перевірити у списках! І часу для ознайомлення зі списками зовсім мало - реально тільки до 19 жовтня!", - підкреслив голова одеської філії.

Бойко поклав відповідальність за ситуацію, що склалася, на міську та районні виборчі комісії, "які зобов'язані організовувати, координувати і контролювати роботу дільничних комісій".

Нагадаємо, КВУ звернувся до лідерів коаліції з проханням провести позачергове засідання парламенту, в ході якого прийняти зміни до виборчого законодавства, які б врегулювали питання підкупу виборців.

Також з'явилися попередні рейтинги кандидатів, які братимуть участь у виборах мера Одеси.