ua en ru

КВУ пропонує проводити вибори селищних та сільських голів у два тури

КВУ пропонує проводити вибори селищних та сільських голів у два тури Фото: вибори

КВУ вважає недоцільним проведення другого туру виборів, де розрив між кандидатами склав більш ніж 20%

КВУ пропонує проводити вибори в два тури і для селищних та сільських голів та мерів малих міст. Про це в ході прес-конференції в Києві заявив генеральний директор Комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я хочу нагадати, що Комітет виборців завжди відстоював ідею двотуровості і більш того, на наше переконання, двотуровості виборів міських голів на сьогодні потрібно розширити і проводить не тільки у великих містах, тобто понад 90 тисяч виборців, а також у малих містах, селищах і селах",- сказав Кошель.

Разом з тим, КВУ простежив тенденцію, коли не у всіх випадках кандидат, який отримуав більшу підтримку виборців у першому турі, перемагав у другом турі.

Так, в 6 містах з 29 (Дніпропетровськ, Івано-Франківськ, Біла Церква, Миколаїв, Черкаси та Чернігів) перемогли кандидати, які отримали в першому турі виборів міських голів друге місце.

Однак КВУ вважає недоцільним проведення другого туру виборів, де розрив між кандидатами склав більш ніж 20%, зокрема, у Києві і Львові.

Нагадаємо, раніше КВУ констатували 245 фактів порушення виборчого законодавства в ході проведення другого туру місцевих виборів 15 листопада.