ua en ru

Кличко пояснив низьку явку незнанням киян про другому турі

Кличко пояснив низьку явку незнанням киян про другому турі Фото: Віталій Кличко

Також на думку київського мера, закон про вибори недостатньо ідеальний

Низьку явку виборців під час другого туру виборів мера Києва можна пояснити неідеальним виборчим законодавством і незнанням українців про другому турі виборів. Про це сьогодні вході брифінгу заявив кандидат у мери Києва, голова КМДА Віталій Кличко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це (низька явка виборців - ред.) пов'язано з декількома критеріями. 1. Вперше в Україні проводились вибори мерів міст у два тури і не всі знали про те, що необхідно ще раз прийти і віддати свій голос. 2. Цей закон про вибори недостатньо ідеальний. І впевнений, що найближчим часом нам необхідно буде вносити в нього зміни",- заявив Кличко.

"Я впевнений, що можна було б заощадити величезну кількість коштів киян, якби вибори не відбувалися так, коли той же самий результат був підтверджений з ще великим відривом",- вважає голова КМДА.

При цьому він також зазначив, що сьогодні в ході виборів у Києві не відбувалося ніяких надзвичайних ситуацій та всі виборчі дільниці і комісії столиці відпрацювали без зривів.

"Тому ми можемо говорити, що ці вибори відбулися без будь-яких порушень і найближчим часом ми очікуємо офіційних даних від територіальної виборчої комісії",- підкреслив Кличко.

При цьому він також подякував "кожного киянина, який сьогодні прийшов на виборчі дільниці".

За даними різних екзит-полів, Кличко отримав від 66% до 71%.

Нагадаємо, за даними КМДА, явка виборців у другому турі виборів мера на 20:00 склала 28,47%.