ua en ru

Кличко і Омельченко проходять у другий тур виборів в Києві за підсумками обробки 12,5% протоколів

Кличко і Омельченко проходять у другий тур виборів в Києві за підсумками обробки 12,5% протоколів Фото: Віталій Кличко

Кличко набрав 37% голосів

За результатами обробки 12,5% протоколів Віталій Кличко від "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" і Олександр Омельченко від "Єдності" проходять у другий тур виборів мера Києва. Відповідні дані оприлюднила Київська міська виборча комісія за результатами опрацювання результатів голосування у Печерському та Голосіївському районах, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, Віталій Кличко отримав підтримку 37,2% виборців, Олександр Омельченко від "Єдності" - 10,76%, Сергій Гусовський від "Самопомичи" - 9,07%, Борислав Береза від "Партії рішучих громадян" - 8,05%, Володимир Бондаренко від ВО "Батьківщина" - 6,61%, Олександр Пузанов від "Опозиційного блоку" - 4,34%.

Варто зазначити, що станом на 14:00 Печерська районна виборча комісія надала 49 протоколів, а Голосіївська - 87 протоколів про результати голосування.

Так, у Голосіївському районі Віталій Кличко ("БПП "Солідарність") отримав підтримку 36,6% виборців, Олександр Омельченко ("Єдність") - 12,6%, Борислав Береза ("Партія рішучих громадян") - 8,4%, Сергій Гусовський ("Самопоміч") - 8,23%, Володимир Бондаренко ("Батьківщина") - 6,48%, Олександр Мирний (ВО "Свобода") - 4,46%, Василь Гацько ("Демократичний Альянс") - 3,56%, Олександр Пузанов ("Опозиційний блок") - 3,52%, Сергій Думчев ("Рух за реформи") - 3,10%, Геннадій Корбан (КРІП) - 2,89%.

Також у ТВК поінформували, що незабаром очікують отримати протоколи з результатами голосування у Деснянському районі столиці.

Разом з тим, секретар ТВК Валентина Колиенко повідомила про можливість перерахунку на близько 30 ДВК Святошинського району на вимогу однієї з політичних сил.

Нагадаємо, за неофіційними даними, озвученими вчора, на виборах мера Києва перемагав Віталій Кличко.