ua en ru

В коаліції не обговорювали відміну пленарної роботи до місцевих виборів

В коаліції не обговорювали відміну пленарної роботи до місцевих виборів Фото: пленарне засідання Верховної Ради України

Думки нардепів щодо відміни пленарних засідань і переходу до режиму роботи у комітетах до проведення місцевих виборів розділилися

У фракціях, які входять до складу парламентської коаліції, наразі не обговорювалось питання відміни пленарних засідань і переходу до режиму роботи у комітетах до проведення місцевих виборів. Про відповідну ініціативу журналістам у кулуарах Верховної Ради 16 вересня заявив голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Або коаліція запрацює, - причому, я впевнений у тому, що у нас є сотні законів, котрі об'єднують і з них десятки найважливіших, які потрібні ще цього року, - або парламент має перейти в режим комітетів до виборів у місцеві ради", - заявив Луценко.

Однак, у самій фракції питання зміни режиму роботи в парламенті досі не обговорювали. Про це РБК-Україна повідомив народний депутат від "БПП" Єгор Фірсов.

"Я про це дізнався тільки з новин і, чесно кажучи, коли я читав новину, то подумав, що Юрій Віталійович жартує. Я все ж таки сподіваюсь, що парламенту вдасться дійти до спільного знаменника", - заявив Фірсов.

Разом з тим, голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк повідомив РБК-Україна, що у фракції не обговорювалось питання відміни пленарної роботи.

"Ми це питання не обговорювали. Це його (Юрія Луценка - ред.) думки. Я вважаю, що парламент має працювати", - повідомив Березюк.

В свою чергу у фракції "Народний фронт" припускають ймовірність прийняття рішення про відміну пленарних засідань до проведення місцевих виборів, однак не підтримують такої ініціативи, повідомив народний депутат Олег Медуниця.

"У нас не було засідання фракції, можливо, завтра ми про це поговоримо, у нас на завтра запланована фракція. Все може бути, але я вважаю, що не вичерпані ще всі можливості пошуку консенсусу в залі Верховної Ради", - заявив Медуниця.

Раніше повідомлялося, що фракція партії "Народний фронт" виступає проти формату роботи Верховної Ради тільки в комітетах до місцевих виборів.

Нагадаємо, як заявив раніше голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко, якщо в коаліції не знайдеться голосів для прийняття рішень, Рада має перейти в режим роботи в комітетах до проведення місцевих виборів.