ua en ru

Кононенко: робоча група визначиться з датою виборів у Маріуполі і Красноармійську 27 жовтня

Кононенко: робоча група визначиться з датою виборів у Маріуполі і Красноармійську 27 жовтня Фото: вибори

Деякі члени коаліції підтримують проведення виборів у грудні

Робоча група визначиться з датою відстроченого голосування або нових виборів в Маріуполі і Красноармійську Донецької обл. завтра, 27 жовтня. Про це сьогодні в ході брифінгу заявив заступник глави парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Усі члени коаліції висловилися за те, що вибори повинні відбутися, і громадяни цих міст і населених пунктів повинні визначитися і вибрати депутатів місцевих рад. Дві позиції: це провести відстрочене голосування, друга позиція - це провести нові вибори. І одна, й інша позиція вимагають змін у закон про вибори. Зараз створена робоча група, яка до певного дня напрацює той чи інший варіант, і рішення буде прийнято", - заявив Кононенко.

За його словами, представники "БПП" пропонують провести вибори в Маріуполі і Красноармійську одночасно з другим туром виборів мерів, однак деякі члени коаліції підтримують проведення виборів у грудні.

"Після напрацювання змін до законопроекту завтра будемо з цього питання визначатися", - підкреслив Кононенко.

Нагадаємо, голова фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді України (ВРУ) Юрій Луценко заявив, що місцеві вибори в Маріуполі і Красноармійську (Донецька обл.) можуть відбутися 15 листопада 2015 р.