ua en ru

КПУ замаскувалася в "Нову державу" для участі у місцевих виборах-2015

КПУ замаскувалася в "Нову державу" для участі у місцевих виборах-2015 Фото: Петро Симоненко

Симоненко йде на вибори у складі партії "Нова держава"

Комуністична партія України (КПУ) замаскувалася в політичну партію "Нова держава" для участі у місцевих виборах 2015 р. Про це заявив лідер КПУ Петро Симоненко, передає Голос.иа.

Симоненко підкреслив, що судові справи щодо заборони КПУ досі розглядаються в судах.

"Тому КПУ прийняла рішення брати участь у місцевих виборах у складі партії "Нова держава", на сьогоднішній день це вимушений захід", - повідомив Симоненко.

Партія "Нова Держава" входить в новостворену організацію "Ліва опозиція".

"Кандидати від цієї партії йдуть на вибори з вимогою негайного припинення війни і встановлення миру в Україні. А також через обрання до складу місцевих рад представників робітників, селян, вчителів, лікарів, ставиться завдання добитися від влади втілення реальної програми децентралізації влади і відродження промислового потенціалу країни ", - повідомив лідер КПУ.

Нагадаємо, 24 липня 2015 р. міністр юстиції України Павло Петренко підписав рішення про заборону всім комуністичним партіям брати участь у виборчих процесах в країні.

Пізніше Петренко надіслав у ЦВК офіційний лист, в якому закликав не допустити до участі у місцевих виборах Комуністичної партії України, Комуністичної партії України (оновленої) і Комуністичної партії робітників і селян, оскільки вони не відповідають вимогам Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону їх пропаганди та символіки".

У Мін'юсті повідомили, що для участі у місцевих виборах-2015 комуністам необхідно поміняти назву, символіку та переписати статут партії таким чином, щоб у ньому була відсутня пропаганда комунізму.