ua en ru

Міліція перевірила записи відеокамери з виборчої дільниці в Миколаєві

Міліція перевірила записи відеокамери з виборчої дільниці в Миколаєві Фото: камера на виборчій дільниці в Миколаєві

Камера не була спрямована на кабінки для голосування

Міліція перевірила записи відеокамери, яка була встановлена на одній з виборчих дільниць в Миколаєві біля кабінок для таємного голосування. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в Миколаївській області.

"Правоохоронці переглянули відеозапис на моніторі комп'ютера і встановили, що кут огляду камери не дозволяв бачити, що відбувається безпосередньо в кабінках для голосування громадян", - йдеться в повідомленні.

З'ясувалося, що камери внутрішнього та зовнішнього спостереження працюють у навчальному закладі, де знаходилася виборча дільниця, вже більше року і були встановлені з метою фіксації порядку як усередині, так і за межами закладу.

Після перевірки камера спостереження була вимкнена, а сервер, на якому зберігаються записи, з дозволу директора школи, було вилучено для подальшої перевірки. Співробітники міліції зібрали необхідні матеріали, відібрали пояснення від голови і членів комісії. Інформація внесена до журналу єдиного обліку, вирішується питання щодо кваліфікації даного факту.

Міліція перевірила записи відеокамери з виборчої дільниці в Миколаєві

Фото: міліція перевірила камери на ділянці в Миколаєві

Нагадаємо, в Миколаєві на виборчій дільниці №480895 над кабінками для голосування на місцевих виборах спостерігачі зафіксували працюючу відеокамеру.