ua en ru

Мирний: В Києві необхідно навести порядок з парковками

Існуюча сьогодні в Києві система організації парковки не відповідає реальним потребам городян і працює виключно в інтересах "паркувальної мафії", яка діє під вивіскою бізнесу комунального підприємства "Київтранспарксервіс". Про це на зустрічі з виборцями заявив кандидат у мери Києва від ВО "Свобода" Олександр Мирний.

"Та система, яка існує сьогодні в Києві служить одній меті - дати заробити "паркувальній мафії" і повести в тінь величезні суми готівки. Сотні паркувальників - здорових молодих хлопців цілими днями займаються тим, що вимагають гроші у водіїв. Невже місто не може знайти їм застосування? Ціле комунальне підприємство працює фактично ж на себе, повноцінного обліку зібраних грошей немає. Це питання необхідно вирішувати комплексно і не відкладаючи", - вважає Мирний.

За його словами, сьогодні як такої продуманої політики у сфері створення паркувальних місць у міської влади немає.

"Знаки "Зупинка заборонена" висять практично скрізь, але їх всі ігнорують. Потрібно проаналізувати ситуацію, провести інвентаризацію вулиць, залишивши знаки тільки там, де автомобілі дійсно заважають руху, провокуючи затори. Причому необхідно вказувати не тільки зону, але і час дії знаку! Скажімо, якщо у вихідні дні на цій вулиці щільний трафік, а у вихідні порожньо - чому тут потрібно забороняти паркуватися в суботу чи неділю? Лише після наведення порядку зі знаками можна вводити жорсткі заходи до тих, хто порушує. В такому випадку більша частина водіїв стане на бік міської влади. Адже ми будемо карати лише тих, хто своєю машиною створив затор, що логічно і справедливо", - говорить Олександр Мирний.

На думку кандидата в мери Києва, крім розробки зручної системи паркування у столиці, необхідно передбачити право жителів на безкоштовну парковку.

"Якщо людина приїхала в Київ у справах у відрядження їй повинно бути зручно залишити автомобіль на будь-який термін під охороною і за розумну ціну. Але житель Києва, який приїхав в центр на дві години, на моє переконання, не повинен платити за тимчасове паркування у своєму місті. Так що в обов'язковому порядку необхідно прописати пункт, що короткострокове паркування в Києві при наявності картки киянина - безкоштовне. Це принциповий момент і законне право киян. Впевнений, існує достатньо способів наповнити міський бюджет без цих поборов з жителів столиці", - говорить Олександр Мирний.