ua en ru

Мирний: Нинішній уряд нічим не кращий ніж уряд Азарова

Нинішня влада скочується в прірву, де опинився режим екс-президента Віктора Януковича. Про це заявив кандидат у мери Києва від ВО "Свобода" Олександр Мирний.

"Він (уряд, - ред.) нічим не кращий ніж уряд Азарова. А часто і гірший. Тому що це уряд варягів. Вони тут жити, як я розумію, не збираються. Але для мене особисто Україна - рідна країна. Я нікуди звідси їхати не буду. От і все", - заявив Мирний.

За його словами, киян, як і інших українців, фактично, залишили наодинці з їх проблемами.

"Субсидії? А ви спробуйте її оформити! Запитайте киян, багатьом вдалося її отримати? Крім того, субсидії не вирішують проблему. Взимку вам зроблять ледь теплі батареї і скажуть: у нас немає грошей на закупівлю газу, вугілля", - зазначив Мирний.

За словами свободівця, у нього завжди був конфлікт з владою корупціонерів. "Знаєте, я ніколи з владою не дружив. Між моїми і діями влади завжди існував дисонанс. Я був, образно кажучи, більмом на оці будь-якої влади", - говорить народний депутат.

Однак займатися політикою Мирний став після того, як зрозумів, що втрачає не тільки країну, але і дітей.

"Неможливо відгородитися від країни, в якій живеш. Моя донька навчалася за кордоном. Одного разу, приїхавши на канікули і подивившись вже дорослішими очима на те, що відбувається у нас, сказала: "Я не хочу повертатися". І тоді я зрозумів, що з такою владою ми втратимо не тільки дітей, а й країну. Але самостійно з об'єктивних причин нічого не можна змінити. Подивився по сторонах і, крім "Свободи", нікого не побачив, хто відповідав би моїм поглядам", - розповів він.

Як зазначив Мирний, в партії він відповідав за аграрну галузь.

"У минулому році, незважаючи на війну, аграрії продемонстрували зростання більш ніж на десять відсотків. Так, я не виключаю, що були якісь негативні речі. Адже для того, щоб дійти до низової ланки, потрібен час. Але те, що галузь просто рвонула вгору, це правда. У нинішньому році в аграрному секторі - падіння. Здається, 12 відсотків. Питання: чому? Адже зараз фінансово-економічна ситуація стабілізувалася, пішли гроші МВФ. А вся справа в тому, що завдання керівника, управлінця - не робити за когось щось, а створити умови. Те ж саме і в Києві. Не можна говорити: от 25 жовтня я обираюся мером, а вже 18 листопада всі будинки в Києві будуть утеплені. Той, хто таке буде говорити, просто казкар. Женіть їх у шию. Але те, що з першого дня кияни відчують зміни, це безумовно. Київ повинен стати європейською столицею, де комфортно жити і ростити дітей. Тому я ставлю перед собою завдання на посту мера за п'ять років показати киянам таке місто, в яке, як мінімум, хочеться повернутися", - заявив він.