ua en ru

Нардеп від БПП: У Дніпропетровську МВС припинило скупку голосів на користь кандидата в мери

У Дніпропетровську міліція припинила скупку голосів на користь кандидата в мери від партії, назва якої "співзвучна з городньою рослиною". Про це на своєму Facebook повідомив народний депутат від "Блоку Петра Порошенко" Олександр Черненко.

Сьогодні вранці в Дніпропетровську була припинена діяльність по скупці голосів на користь одного з кандидатів. Про це повідомляє офіційний сайт Дніпропетровського обласного УМВС.

Народний депутат від "Блоку Петра Порошенко" Олександр Черненко на своїй сторінці у Facebook написав: "Зараз в Дніпропетровську. Тут стає жарко. Тільки що спілкувався з керівником слідчого відділу Дніпропетровська. За його інформацією, в міліцію звернувся громадянин, який вказав, що на його мобільний телефон зателефонував невідомий і запропонував гроші за голосування за одного з кандидатів на посаду міського голови Дніпропетровська. Також була названа адреса, за якою пропонувалося отримати аванс", - написав народний депутат України Олександр Черненко.

Нардеп від БПП: У Дніпропетровську МВС припинило скупку голосів на користь кандидата в мери

За адресою, куди попрямувала міліція, "був затриманий громадянин Г., у якого вилучили 4900 гривень, мобільний телефон (з якого, зокрема, здійснювався дзвінок на номер заявника в міліцію), списки номерів телефонів інших громадян, агітаційну продукцію однієї з партій (назва якої співзвучна з одною городньою рослиною)".

Правоохоронці також встановили, що "за вказаною адресою громадянам видавали по 50 гривень і ще 350 обіцяли видати після виборів".

За даним фактом порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 160 Кримінального кодексу України ("підкуп виборців").

"Звернувся з відповідним зверненням до ГУМВС у Дніпропетровській області. Може, повідомлять більше", - резюмував нардеп.

Нардеп від БПП: У Дніпропетровську МВС припинило скупку голосів на користь кандидата в мери