ua en ru

Нардепи не підготували законопроект для виборів в Маріуполі

Нардепи не підготували законопроект для виборів в Маріуполі Фото: Юлія Тимошенко

В парламент не подали жоден законопроект щодо виборів в Маріуполі

Народний депутати України досі не напрацювали законопроект для проведення виборів у Маріуполі Донецької області. Про це заявила Юлія Тимошенко після погоджувальної ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Поки що жодного законопроекту, який би коригував українське законодавство для спеціальних умов Маріуполя, в парламенті не існує", - сказала Тимошенко.

Вона додала, що позиція "Батьківщини" полягає в тому, що вибори Маріуполі повинні відбутися у відповідності з українським законодавством.

"На звільнених територіях, де світ, де встановлена українська влада, де ми можемо застосувати український закон про вибори, а Маріуполь є саме таким містом, нам треба проводити вибори, але проводити у відповідності з українським законодавством. Як передбачає українське законодавство дату, так і проводити", - сказала Тимошенко.

Вона вважає, що до розробки законопроекту повинна приєднатися Центральна виборча комісія (ЦВК).

Нагадаємо, у Маріуполі 25 жовтня не відбулися місцеві вибори. Передбачалося, що вибори можуть провести одночасно з другим туром - 15 листопада. Однак коаліція поки не змогла ухвалити рішення про дату проведення голосування в Маріуполі.