ua en ru

"Наш край" заявляє про факти фальсифікації результатів місцевих виборів

Прес-служба Харківської обласної організації політичної партії "Наш Край" 28 жовтня повідомила про виявлені факти фальсифікації результатів місцевих виборів.

Так, відзначається, що при підрахунку голосів на одній з виборчих дільниць (№631316) в Комінтернівському районі Харкова 40 бюлетенів, у яких виборці підтримали "Наш Край", були зараховані на користь політичної партії "Відродження". Відзначається, що запис результатів у протокол також здійснював представник від політичної партії "Відродження". Після виявлення факту порушення, голова дільничної виборчої комісії засумнівалася в її справжності підпису на опечатаному пакеті з бюлетенями.

Територіальна виборча комісія задовольнила скаргу від представників партії "Наш Край" та зобов'язала провести перерахунок голосів. В результаті перерахунку 40 голосів, приписаних "Відродженню" були повернуті законному власнику - політичної партії "Наш Край".

"Зараз ми проводимо додаткову звірку результатів і по інших ділянках. Розбіжності в даних, наданих нашими спостерігачами, і цифрами, зафіксованими у протоколах з багатьох ділянках значні. Принцип: "не важливо, хто як голосує, важливо, хто як рахує" повинен підлягати остаточному забуттю, а не відродженню. Ми готові захистити кожен голос, відданий за нашу політичну силу. Це - наша принципова позиція. Що стосується цього конкретного випадку, то, думаю, оцінку йому повинні дати правоохоронці", - прокоментував ситуацію голова Харківської міської організації політичної партії "Наш Край" Андрій Колос.