ua en ru

У Новій Каховці просять зняти з реєстрації кандидата від "Нашого краю" з громадянством РФ

ТОВ "Енерджі продакт" (Нова Каховка Херсонської області) звернулися в Новокаховську міську виборчу комісію з проханням зняти з реєстрації громадянина Російської Федерації і кандидата в депутати Херсонської обласної ради з 51 округу від партії "Наш Край" Дмитра Васильєва. Про це йдеться у відповідній заяві.

Як сказано в документі, Дмитро Васильєв не може приймати участь у місцевих виборах і має бути виключений з виборчих списків через діюче громадянство Російської Федерації. У заяві виборці називають номер чинного російського паспорта Дмитра Васильєва.

Наголошується, що згідно українського законодавства, участь таких кандидатів заборонена. Так, згідно ст. 4 Конституції України в Україні існує єдине громадянство. А згідно із законом "Про місцеві вибори України" депутатом, селищним та міським головою може бути обраний лише громадянин України.

Нагадаємо, раніше трудовий колектив "Енерджі продакт" вже зверталося до керівництва партії "Наш край" з проханням зняти з реєстрації кандидата у депутати на місцеві вибори Дмитра і його дружину Людмилу Васильєвих. Проте, як наголошується, поки партія не відреагувала на повідомлення про порушення законодавства її кандидатами.

У Новій Каховці просять зняти з реєстрації кандидата від "Нашого краю" з громадянством РФУ Новій Каховці просять зняти з реєстрації кандидата від "Нашого краю" з громадянством РФ