ua en ru

Суд в Одесі прийняв рішення на користь "кандидатів-дублерів" від партії Ківалова

На засіданні Одеського окружного адміністративного суду 1 жовтня було прийнято рішення про те, що міська територіальна виборча комісія незаконно виключила зі списку "Української морської партії" Сергія Ківалова двох кандидатів - Ірину Балан та Євгена Ващенко, передає "Західний Кур'єр".

Як зазначається, рішення прийняв суддя Ігор Завальнюк, який є родичем колишнього ректора Одеської Юридичної академії Володимира Завальнюка, відстороненого від посади під час парламентської кампанії на виборах 2014 року за незаконне ведення агітації. За даними видання, під час засідання суду суддя Завальнюк прийняв рішення, навіть не заслухавши відповідача - представника міськвиборчкому.

Кандидатів Ірину Балан та Євгена Ващенка Одеський раніше тервиборчком зняв з реєстрації з причини того, що вони не були висунуті на з'їзді "Української морської партії".

Голова комісії Євген Григор'єв заявив, що на з'їзді "НМП" були озвучені і висунуті зовсім інші люди.

"Зазначена організація партії висувала і закріплювала за територіальним виборчим округом №15 кандидата в депутати Балана Миколу Миколайовича, а за територіальним виборчим округом №41 кандидата в депутати Тищенко Іллю Степановича! Пізніше, 25 вересня на адресу Одеського міського виборчкому Одеської області від зазначеної місцевої організації партії надійшли документи для реєстрації кандидатів у депутати в багатомандатному виборчому окрузі з виборів депутатів Одеської міської ради 25 жовтня 2015 року. Але в поданих документах зазначається, що за територіальним виборчим округом №15 закріплений кандидат у депутати Балан Ірина Петрівна, а за округом №41 - Ващенко Євген Іванович!", - заявив він.

Видання зазначає, що Микола Балан раніше був головою Малиновської районної адміністрації міста Одеси. Як повідомлялося в ЗМІ, він був затриманий при отриманні хабара в розмірі однієї тисячі доларів.