ua en ru

Охендовський: у ЦВК немає підстав ставити під сумнів результати виборів в Кривому Розі

Охендовський: у ЦВК немає підстав ставити під сумнів результати виборів в Кривому Розі Фото: Михайло Охендовський

Жодних звернень, які б давали можливість стверджувати протилежне до ЦВК не надходило

У Центральної виборчої комісії (ЦВК) немає підстав ставити під сумнів результати виборів в Кривому Розі. Про це в ході брифінгу повідомив голова ЦВК Михайло Охендовський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щодо встановлення результатів голосування в Кривому Розі можемо сказати, що на цей момент вони встановлені. Підстав ставити під сумнів законність дій міської виборчої комісії щодо встановлення результатів виборів криворізького міського голови на цей момент в ЦВК немає. Жодних звернень, які б давали можливість стверджувати протилежне до ЦВК не надходило", - розповів Охендовський.

За його словами, на момент встановлення результатів виборів у Кривому Розі до Криворізької МВК не надійшло жодної скарги, тож відповідно протокол щодо результатів виборів є легітимним.

Він також повідомив, шо перші скарги до МВК надійшли тільки о 04:10 16 листопада, коли відповідний протокол про результати виборів уже був підписаний.

Всього ж після встановлення Криворізькою МВК переможця на виборах міського голови, до Комісії надійшло 20 скарг, 15 з яких уже розглянуті.
Варто зауважити, що до ЦВК також надійшло звернення парламентської фракції "Самопоміч" з проханням скасувати Постанову Криворізької МВК по результати виборів, замінити склад МВК та провести повторний підрахунок голосів у місті.

За словами Охендовського, сьогодні на засіданні ЦВК може розглянути питання заміни деяких членів Криворізької МВК. Щодо проведення перерахунку голосів, глава ЦВК зауважив, що чинний закон про місцеві вибори не надає ЦВК повноважень зобов'язувати Криворізьку МВК проводити такий перерахунок. Відповідні рішення може ухвалити кожна окрема районна виборча комісія в місті або ж такі питання можуть бути ухвалені у судовому порядку.

Він нагадав, що розрив між кандидатами у міські голови в Кривому Розі становить 752 голоси.

Нагадаємо, Криворізька ТВК задовольнила лише одну з 22 скарг "Самопомічі" з виборів мера.