ua en ru

Близько 15 млн громадян не зможуть проголосувати на місцевих виборах, - КВУ

Близько 15 млн громадян не зможуть проголосувати на місцевих виборах, - КВУ Фото: близько 15 млн громадян не зможуть проголосувати на місцевих виборах

Ці громадяни проживають не за місцем офіційної реєстрації

Окрім 1,4 млн переселенців, ще біля 13 млн громадян матимуть труднощі із голосуванням на місцевих виборах 25 жовтня 2015 р. Про це повідомляє Комітет виборців України (КВУ).

Зазначається, що з тих чи інших причин ці громадяни проживають не за місцем офіційної реєстрації.

Право голосу на місцевих виборах в Україні мають особи, що є членами територіальної громади. Ознакою членства в конкретній громаді є реєстрація місця проживання особи. Проте в Україні є велика кількість людей, які мають місце реєстрації в одному місці, а фактично проживають в іншому. Це, зокрема, стосується близько 15 млн громадян. Такі особи не зможуть обрати органи місцевої влади у тій громаді, де вони фактично проживають, оскільки вони не є її членами.

"При цьому такі особи навряд чи будуть зацікавлені у тому, щоб обирати органи місцевої влади за місцем їх реєстрації, а тому, швидше за все, взагалі не проголосують на місцевих виборах", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в Європейському парламенті виступають за надання права внутрішньо переміщеним громадянам України взяти участь у місцевих виборах в жовтні 2015 р.