ua en ru

ОПОРА: понад 15,5% виборчих дільниць не вчасно розпочатому

ОПОРА: понад 15,5% виборчих дільниць не вчасно розпочатому Фото: вибори

1% спостерігачів ОПОРИ повідомили, что ДВК не забезпечували їм можливість для повноцінного спостереження за всіма виборчими процедурами

Понад 15,5% виборчих дільниць на місцевих виборах в Україні відкрився для голосування громадян, які раніше або пізніше встановленого часу (8:00 ранку). Про це йдеться в повідомленні прес-служби громадянської мережі ОПОРА.

Крім того, 17,7% дільничних виборчих комісій почали свої підготовчі засідання раніше 7:15. У розрізі окремих міст, де ОПОРА проводить паралельний підрахунок голосів, кількість ДВК, які завчасно розпочали свої засідання найменше в Одесі (11,3%) та Дніпропетровську (11,5%), тоді як у Харкові збігається з загальнонаціональним показником. Згідно закону, підготовчі засідання ДВК повинні початися не раніше, ніж за 45 хвилин до початку голосування.

"У той же час, до 6,5 % дільничних виборчих комісій не забезпечили ведення протоколу свого підготовчого засідання. Тоді як у Дніпропетровську протокол ранкового засідання не вели 8,5% комісій", - йдеться в повідомленні.

Трохи більше 1% спостерігачів ОПОРИ повідомили, что ДВК не забезпечували їм можливість для повноцінного спостереження за всіма виборчими процедурами в ході ранкового засідання і на початку голосування. 3% спостерігачів відзначили наявність окремих організаційних проблем та вчинення членами виборчих комісій дій, які зробили неможливим присутність спостерігачів на дільницях і здійснення спостереження.

Нагадаємо, в Україні станом на 9:30 ранку не відкрився 237 виборчих дільниць на місцевих виборах.