ua en ru

ОПОРА: в Харківську міськраду проходять 4 партії

ОПОРА: в Харківську міськраду проходять 4 партії Фото: координатор громадської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська

За результатами паралельного підрахунку, кандидат в мери Генадій Кернес отримав майже 66% голосів

За результатами паралельного підрахунку голосів під час виборів до міської ради Харкова 5%-бар'єр долають чотири партії. Про це заявила координатор громадської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська під час оголошення результатів паралельного підрахунку спостерігачами організації, передає кореспондент РБК-Україна.

"Результати голосування по партіям є наступні: партія "Відродження" отримала 53,5% і набрала 251 тис. 790 голосів. На другому місці "Самопоміч" - 12,01% і 56 тис. 585 голосів. На третьому місці - "Блок Петра Порошенка "Солідарність" з результатом 6,76% або 31 тис. 827 голосів. На четвертому місці - "Наш край" - 6,62% або 31 тис. 174 голоси. І далі йде "Батьківщина" - 3,41%, тобто "Батьківщина" не долає прохідний бар'єр", - повідомила вона.

Також, за результатами паралельного підрахунку, кандидат в мери Генадій Кернес отримав майже 66% голосів.

"Результати паралельного підрахунку голосів по міському голові дещо відрізняється від результатів екзит-полів, озвучених вчора. Але це є достовірні дані, які зафіксовані також в протоколах, які є на руках в наших спостерігачів. Геннадій Кернес, відповідно до паралельного підрахунку голосів отримав 65,88% або 313 тис. 255 голосів виборців. На другому місці - Тарас Сітенко, який отримав 12,25% голосів або показник - 58 тис. 269 голосів. Всі інші кандидати отримали менше ніж 5% голосів", - повідомила Айвазовська.

Нагадаємо, чинний мер Харкова Геннадій Кернес заявляє, що за результатами підрахунку 96% бюлетенів набрав вже 64,64% голосів виборців на місцевих виборах.