ua en ru

ОПОРА прогнозує низьку явку на виборах у Красноармійську та Маріуполі

ОПОРА прогнозує низьку явку на виборах у Красноармійську та Маріуполі Фото: вибори

Частина виборців не знають про голосування 29 листопада

Явка виборців на голосуванні у Красноармійську та Маріуполі 29 листопада 2015 року може бути нижчою, ніж під час другого туру виборів міських голів 15 листопада 2015 року. Про це сьогодні під час прес-конференції заявила керівник парламентських і виборчих програм громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми відзначаємо, що, на жаль, явка 29 листопада буде ще нижча, ніж під час повторного голосування 15 листопада у тих територіальних громадах, де воно відбувалося",- заявила Айвазовська.

За її словами, наразі значна частина виборців у Маріуполі та Красноармійську не знають про голосування 29 листопада.

"І результат виборів у зв'язку з цим є ще менш прогнозований тому, що фактично все залишить від того, у який спосіб, хто і наскільки ефективно мобілізує саме свою електоральну групу",- зазначила Айвазовська, підкресливши при цьому, що наразі немає причин говорити про можливість зриву виборів.

Водночас представниця ОПОРИ відзначила безпековий фактор, за її словами, наразі можна припускати, що правоохоронці зможуть забезпечити спокійний хід голосування.

По прогнозам нардепа Антона Геращенка, що вибори в Маріуполі пройдуть спокійно.

"Я думаю, що вибори у Маріуполі пройдуть спокійно і жителі Маріуполя оберуть того мера, тих депутатів, які наберуть більшість голосів. Тому не варто влаштовувати чергові ексеси, чергову істерику з цього приводу",- сказав Геращенко.

Нагадаємо, явка виборців під час другого туру міських голів 15 жовтня по Україні ледве перевищила 34%.