ua en ru

ОПОРА: другий тур виборів пройшов з меншою кількістю порушень, ніж перший

ОПОРА: другий тур виборів пройшов з меншою кількістю порушень, ніж перший Фото: Ольга Айвазовська

Другий тур виборів пройшов без значних порушень

Другий тур виборів в Україні пройшов з меншою кількістю порушень, ніж перший. Про це заявила координатор виборчих і парламентськихпрограм громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська, передає кореспондент РБК-Україна.

"Другий тур, у порівнянні з першим пройшов з меншою кількістю порушень, які могли б вплинути на кінцевий результат. Фактів переписування протоколів, знову ж таки, з метою їх фальсифікації, фактів знищення виборчої документації в тих масштабах, які б могли вплинути на кінцевий результат виборів, нашими спостерігачами не зафіксовано", - заявила Айвазовська.

За її словами, на 2% виборчих дільниць перешкоджали роботі спостерігачів, на 9% дільниць було зафіксовано порушення таємниці голосування, менш ніж на 1% дільниць - видача бюлетенів без паспорта.

"На 11,9% дільниць, на жаль, наші спостерігачі фіксували те, що ранкове засідання розпочалося завчасно", - додала Айвазовська.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія оприлюднила зведену інформацію про кількість виборців, які отримали бюлетені на виборчих дільницях під час проведення повторного голосування на виборах.