ua en ru

"Оппоблок" і "Громадську силу" підозрюють в зриві результатів виборів в одному з районів Дніпропетровська

Результати виборів по Бабушкінському району Дніпропетровська можуть визнати недійсними. Це станеться, якщо районна ТВК не передасть протоколи у міську комісію до півночі 30 жовтня.

Представники "Громадський сили" передали членам комісії Бабушкінської ТВК незрозумілого походження протоколи для звірок. У документах без номера примірника було виявлено розбіжність результатів протоколів по 11 дільницях. Загальна розбіжність склала 700 голосів з виборів депутатів міської ради, це близько 5% від загального числа виборців, що проголосували в районі. В наявності - спроба змінити результати виборів по району.

Як заявляють в партії "Батьківщина", їм стало відомо, що таким чином "Громадска сила" підіграє "Опозиційному блоку" для того, щоб обманним шляхом створити більшість у дніпропетровській міськраді. У Дніпропетровській організації партії запевняють, що провокації команди Загіда Краснова проти демократичних сил можуть призвести до зриву виборчого процесу, повністю дестабілізувавши обстановку в міській виборчій комісії. - Ми цю виборчу кампанію провели гідно, успішно, і раптом при підрахунку голосів зіткнулися з відверто хамським, грубим крадіжкою результатів виборів з боку Краснова. Це недопустимо, - заявили в міській організації "Батьківщини".

Крім того, в партії зазначили, що вже звернулися в правоохоронні органи з метою притягнути до кримінальної відповідальності за злочини по фальсифікації результатів виборів у Бабушкінському районі представників "Громадський сили" і особисто її лідера Загіда Краснова.