ua en ru

Опитування: Думчев є головним конкурентом Кличка на виборах мера Києва

Головним конкурентом Віталія Кличка на виборах на посаду київського міського голови є лідер партії "Рух за реформи" Сергій Думчев. Такі дані оприлюднила соціологічна компанія "Український інтелект".

Зокрема, згідно з опитуванням, лідер нової партії "Рух за реформи" Сергій Думчев, який раніше в політиці не був, набирає всього на 5% менше прихильників порівняно з нинішнім мером.

В опитуванні взяли участь 1555 жителів Києва. Згідно з результатами, Віталій Кличко на виборах набрав би 17,2% голосів, Сергій Думчев - 12,2%, Володимир Бондаренко - 6,8%, Олександр Омельченко - 6,6%, Борислав Береза - 4,8%, Сергій Гусовський - 3,7%, Олександр Мирний - 2,8%.

Крім цього, соціологічне опитування показало, що лише половина киян згодна йти на вибори.

Серед партій у трійку лідерів увійшли "Солідарність", "Рух за реформи" і "Батьківщина". На виборах до київської міської ради лідирує "Солідарність" - 22%, "Рух за реформи" - 12%, "Батьківщина" - 8,2%, "Єдність" - 5,2%, Партія Рішучих Громадян - 4,6%, "Самопоміч" - 3,7%, Радикальна партія Олега Ляшка - 3,6%, "Свобода" - 2,8%, "Укроп" - 1,7%, "Опозиційний блок" - 0,8%.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, аналіз зареєстрованих кандидатів на місцевих виборах в Києві показав, що серед усіх партій тільки "Рух за реформи" висунув всіх кандидатів з київською пропискою (121 чоловік або 100%). При цьому з 121 людини - 93 є уродженцями Києва.

Серед інших партій найбільшу кількість кандидатів з київською пропискою має "Солідарність" (62%) і "Батьківщина" (58%), однак у цих партій менше 50% кандидатів народилися в столиці.