ua en ru

Опитування: У другий тур виборів мера Києва виходять Кличко і Думчев

Опитування: У другий тур виборів мера Києва виходять Кличко і Думчев

У другий тур виборів мера Києва з великим відривом від конкурентів виходять Віталій Кличко (18,4%) і Сергій Думчев (13,3%). Про це свідчать дані соціологічних досліджень, представлених соціологічною компанією "Український інтелект".

Як зазначається, третім мерської передвиборчої перегонах із результатом у 7,2% йде Олександр Омельченко. Володимир Бондаренко, згідно з даними соціологів, набирає 7%, Борислав Береза - 5,5%, а Сергій Гусовський - 4,4%. При цьому Геннадій Корбан набирає 3,1%, Олександр Мирний - 2,5% і Олексій Пузанов - 1%.

За даними дослідження компанії "Український інтелект", в Київську міську раду проходять партія "Солідарність" - 22%, на другому місці "Рух за реформи" - 13,5%, замикає трійку лідерів "Батьківщина" - 7,5%. Також в Київраду проходить партія "Єдність", яка набирає 5,5%. Крім цього, за даними опитування, мають всі шанси пройти "Партія рішучих громадян" - 4,6% і "Самопоміч" - 3,9%. А ось "Радикальна партія" з 2,7%, "Укроп" з 2,2%, партія "Свобода" з 2,1% та "Опозиційний блок" з 1,1% не зможуть провести своїх представників у депутати Києва.

Соціологи компанії "Український інтелект" відзначають, що найбільш імовірний суперник нинішнього голови Києва у другому турі, Сергій Думчев, займає передостаннє місце антирейтингу.

Компанія "Український інтелект" вказує, що в ході дослідження було опитано 1550 киян.