ua en ru

Партійна заява: Влада не пускає "Наш край" на вибори в Житомирській і Волинській обл

Волинська та Житомирська обласні виборчі комісії з надуманих причин відмовилися реєструвати список кандидатів від "Нашого краю" в обласні ради. Про це йдеться в заяві партії "Наш край".

У партії зазначили, що члени виборчих комісій не змогли чітко пояснити причини відмови у реєстрації кандидатів, так що ці рішення можна вважати виключно політичними. "Влада намагається не допустити до виборів реальних конкурентів", - заявляють в "Нашому краї". Через відмову в реєстрації "Наш край" подав позови в окружні адміністративні суди в Житомирській і Волинській областях.

"Такі дії з боку обласних виборчих комісії лише підтверджують той факт, що влада намагається будь-яким шляхом перешкодити представникам інших політичних сил балотуватися на виборах в місцеві ради. Особливо тим, які користуються високою підтримкою місцевих громад і можуть скласти реальну конкуренцію провладним кандидатам", - заявляють в партії.

"Наш край" сподівається, що суд встановить справедливість і забезпечить дотримання чинного законодавства, яке передбачає вільне і безперешкодне участь політичних партій і їх кандидатів у виборах.

Партія "Наш край" заявляє про намір усіма доступними методами боротися за своє право брати участь у виборах і закликає владу і інші політичні сили не використовувати засоби адміністративного та іншого тиску під час виборчої кампанії, а також дотримуватися принципу прозорості, щоб забезпечити вільне волевиявлення громадян на місцевих виборах.

У політичній силі зазначають, що це черговий випадок тиску на партію з метою усунути її від участі у виборчому процесі. .

Так, 1 жовтня Херсонська міська виборча комісія безпідставно відмовила в реєстрації кандидатом в мери Херсона представнику "Нашого краю" Володимиру Сальдо, який 10 років очолював місто.

Раніше в Лисичанську (Луганська область) та Старосамбірському районі (Львівська область) виборчкоми відмовили в реєстрації списків кандидатів у депутати міської та районної рад від партії "Наш край" нібито через неповний комплект документів. У Запоріжжі обласна виборча комісія з надуманих причин відмовилася реєструвати кандидатів від партії "Наш край" на виборах у Запорізька обласна рада. Партія звернулася до суду, проте паралельно з судовим розглядом обласна виборча комісія все ж таки зареєструвала кандидатів від "Нашого краю".