ua en ru

Хто переміг на виборах у Харкові

Хто переміг на виборах у Харкові Фото: в Харкові пройшло голосування за депутатів у міську раду і мера

За даними 98% оброблених протоколів на виборах міського голови перемагає Кернес

Вчора, 25 жовтня, як і практично по всій Україні, пройшли вибори в Харкові, на яких мешканці міста обирали депутатів в місцеві ради і мера. Ділянки, на які проходило голосування, закрилися о 20:00, проте виборчий процес закінчиться тільки після оприлюднення Центральною виборчою комісією офіційних результатів. Екзит-поли, які були озвучені одразу ж після закінчення голосування, визначили ймовірних переможців місцевих виборів 2015.

Вибори мера Харкова

Згідно з екзит-полів, на виборах мера міста лідирував чинний мер Геннадій Кернес, який набрав більше половини голосів. Як повідомляв заступник голови фракції "Об'єднання "Самопоміч" у Верховній Раді Олег Лаврик, Кернеса підтримали 58% виборців.

За даними громадянської мережі ОПОРА, за результатами обробки 98% протоколів, Кернес набрав 65,88% голосів. Таким чином, другий тур виборів мера в Харкові не відбудеться і Кернес, який балотувався від партії "Відродження", буде переобраний главою міста.

На другому місці зі значним відривом опинився Тарас Ситенка від партії "Об'єднання "Самопоміч", набравши 12,25% голосів. За Юрія Сапронова, який ішов на вибори як самовисуванець, проголосували 5,07% виборців, за Ігоря Балуту, кандидата від Волонтерської партії України - 5,87%, а за Олександра Давтяна, який балотувався від "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" - 4,53%.

Хто переміг на виборах у Харкові

Фото: ОПОРА

Вибори до міськради Харкова

ОПОРА також оприлюднила дані, згідно яким в Харківську міську раду проходять чотири політичні партії - "Відродження", "Самопоміч", "Блок "Петра Порошенка "Солідарність" і "Наш край", які набрали 53,45%, 12,01%, 6,76% і 6,62% відповідно. Решта партій, згідно з екзит-полами, не подолали 5% бар'єр.

Хто переміг на виборах у Харкові

Фото: ОПОРА

Крім того, Олег Лаврик оприлюднив дані "Самопомочи", які також підтверджують, що міськрада Харкова проходять ці політсили. Так, партія "Відродження" набрала 48,86%, партія "Самопоміч" - 15,67%, а "Блок Петра Порошенка "Солідарність" - 6,59% голосів.