ua en ru

Політгруппа обговорює список міст на Донбасі, де можуть пройти місцеві вибори

Політгруппа обговорює список міст на Донбасі, де можуть пройти місцеві вибори Фото: МЗС Білорусі

У переговорах бере участь заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг

Політична підгрупа тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі обговорює список міст на Донбасі, де можуть пройти місцеві вибори. Про це йдеться в повідомленні "Луганського інформаційного центру" з посиланням на джерело, близьке до переговорів.

Як повідомляється, замглави СММ ОБСЄ Олександр Хуг бере участь у переговорах політичної підгрупи, на яких йде обговорення списку населених пунктів Донбасу, де можуть проводитися місцеві вибори за законом, який Україна зобов'язалася прийняти.

"На засідання політгруппи контактної групи, яка в ці хвилини проходить в Мінську, приїхав заступник глави СММ ОБСЄ Олександр Хуг. За його участю йде обговорення списку населених пунктів, де можуть проводитися місцеві вибори. За даними Хуга, на територіях, підконтрольних ЛНР і ДНР, їх більше ста. Є села і селища з дуже малою кількістю населення, є які без людей залишилися. Є такі, які знаходяться фактично на лінії зіткнення. У зв'язку з цим досить важливо визначити точний список населений пунктів, де будуть проводитися вибори по спецзакону, який Україна зобов'язалася прийняти ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, політична підгрупа по Донбасу відновила переговори в Мінську.