ua en ru

Політолог: партія "Відродження" долає 5%-й бар’єр по Україні

Як для нової політичної партії, що активно стартувала тільки на початку цього літа, партія "Відродження" отримає по виборах хороші результати і набирає в середньому більше 5% по Україні. Про це заявив політолог Вадим Карасьов, коментуючи попередні результати голосування на місцевих виборах.

"Відродження" за попередніми даними проходить в облради мінімум семи регіонів - Одеської, Сумської, Харківської, Дніпропетровської, Полтавської, Черкаської та Закарпатської областей. Це свідчить про запит у суспільстві на нові, прагматичні політичні партії технократів, які вміють працювати. Люди втомились від демагогії влади та постійного потоку кабінетних скандалів", - вважає Вадим Карасьов.

На його думку, подолання політичною силою 5%-ого виборчого бар'єру по Україні, а також існування окремої фракції в парламенті свідчить про те, що "Відродження" фактично може вважатися парламентською партією.

"Якщо найближчим часом таки станеться розвал коаліції та буде оголошено дострокові парламентські вибори, партія "Відродження" на цих виборах цілком може пройти до парламенту", - вважає політолог.