ua en ru

Політолог: Влада побоюється нової політсили "Рух за реформи" та її лідера Сергія Думчева

Влада побоюється нової політичної сили "Рух за реформи" та її лідера Сергія Думчева, який балотується на пост мера Києва. Про це заявив політолог Микола Спірідонов.

Зокрема, на його думку, поява в ЗМІ великої кількості замовних матеріалів проти Сергія Думчева і його партії "Рух за реформи" свідчить про те, що влада всерйоз побоюється цієї нової політичної сили.

"Останнім часом у ЗМІ з'явилося багато замовних матеріалів, спрямованих на дискредитацію лідера партії "Рух за реформи" Сергія Думчева. Особливо багато їх стало після публікації результатів свіжих соцопитувань, які показали, що Думчев вийшов на 2-е місце у рейтингу кандидатів у мери Києва", - заявив політолог.

Спірідонов зазначив, що Сергій Думчев ніколи не був у великій політиці, не обирався депутатом, не займав державні посади. Відповідно, підкреслив експерт, за ним "не тягнеться шлейф відповідальності за ті численні проблеми, які є зараз у киян".

"І найголовніше - Сергій Думчев навряд чи піде на компроміси з чинною владою. Він не входить в нинішню систему відносин в українському політикумі і з ним неможливо "порішати питання" так, як це звикли робити з іншими політиками", - додав політолог.