ua en ru

Поліція Дніпропетровська перевіряє факт нападу на міжнародних спостерігачів

Поліція Дніпропетровська перевіряє факт нападу на міжнародних спостерігачів Фото: поліція

Інформацію про тиск на спостерігачів повідомило місцеве видання

Поліція перевіряє інформацію про напад на міжнародних спостерігачів на місцевих виборах в Дніпропетровську. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ НП України в Дніпропетровській області.

"Поліція м. Дніпропетровська з'ясовує обставини інциденту, який стався з міжнародними спостерігачами", - йдеться в повідомленні.

Поліція почала перевірку після повідомлення Інтернет-видання про побиття спостерігачів.

Поліція зареєструвала дана подія в Журналі єдиного обліку Бабушкінського відділення поліції р. Дніпропетровська. Встановлюються особи, причетні до інциденту.

Відзначимо, раніше сьогодні місцеве видання "Мост-Дніпро" повідомило про погрози на адресу представників Фундації за демократію і управління, які приїхали в Україну спостерігати за місцевими виборами. Президент організації Грегорі Матьє заявив, що троє людей, одягнені в камуфляжну форму без розпізнавальних знаків і балаклави, чинили тиск і погрозами намагалися змусити спостерігачів покинути територію України.

Нагадаємо, за даними ОПОРи, на виборах мера Дніпропетровська 15 листопада 2015 р. перемагає кандидат від партії УРОП Борис Філатов, випереджаючи свого суперника Олександра Вілкула.