ua en ru

ОПОРА: на виборах в Дніпропетровську перемагає Філатов з 53,76% голосів

ОПОРА: на виборах в Дніпропетровську перемагає Філатов з 53,76% голосів Фото: Борис Філатов

ОПОРА представила результати паралельного підрахунку голосів у Дніпропетровську

На виборах мера Дніпропетровська 15 листопада 2015 р. за результатами паралельного підрахунку голосів за даними спостерігачів ОПОРИ, які працювали на 100% виборчих дільниць у Дніпропетровську, перемагає кандидат від УКРОПу Борис Філатов. Про це у своєму Facebook повідомила координатор виборчих і парламентських програм ОПОРИ Ольга Айвазовська.

"Результати паралельного підрахунку голосів за даними спостерігачів ОПОРИ, які працювали на 100% виборчих дільниць у Дніпропетровську, засвідчують наступний результат повторного голосування 15 листопада: 1) Борис Філатов - 53,76% (184724 - голоси в абсолютних числах); 2) Олександр Вілкул - 46,24% (158897 - голоси в абсолютних числах)", - написала Айвазовська.

За її словами, це дані первинних протоколів з дільниць, на яких спостерігачі ОПОРИ відслідковували дотримання всіх виборчих процедур протягом ранкового засідання, дня голосування, здійснювали ППГ явки, аналізували порушення, контролювали дотримання процедури підрахунку голосів.

"Похибка відсутня, так як це дані з усіх дільниць", - додала Айвазовська.

Результати паралельного підрахунку голосів за даними спостерігачів ОПОРИ, які працювали на 100% виборчих дільниць у Дніп...

Posted by Aivazovska Olga on 15 ноября 2015 г.

Нагадаємо, за даними екзит-полу КМІС на виборах у Дніпропетровську Філатов перемагав з 62% голосів. Водночас екзит-пол "Оппоблоку" показав перемогу Вілкула в Дніпропетровську.

Пізніше кандидат в мери Дніпропетровська від Укропу Борис Філатов заявив, що голова ЦВК Михайло Охендовський збирає ЦВК, щоб анулювати повноваження міської ТВК і зірвати вибори в Дніпропетровську.

Пізніше член ЦВК Жанна Усенко-Чорна повідомила, що ЦВК не збирається припиняти повноваження Дніпропетровської ТВК, скандал створений штучно.