ua en ru

Порошенко: більше 40% мерів були обрані на свої посади вперше

Порошенко: більше 40% мерів були обрані на свої посади вперше Фото: Петро Порошенко

Президент зазначив, що місцеві вибори завершують процес перезавантаження влади

Місцеві вибори 2015 року в Україні завершують процес перезавантаження влади. Про це заявив Президент України під час зустрічі з обраними мерами, передає кореспондент кореспондент РБК-Україна.

"Цими виборами завершується процес перезавантаження влади, який був початий президентськими виборами, продовжено достроковими парламентськими виборами і завершений місцевими виборами", - повідомив він.

За його словами, понад 40% мерів сьогодні приступають до виконання своїх обов'язків.

"З 379 мерів 154 на ці посади обрані вперше. Майже половина міських голів сьогодні...точно кажучи, 41%...сьогодні вперше приступають до виконання своїх обов'язків як результат чесного волевиявлення громадян", - сказав Президент.

Також Петро Порошенко повідомив, що в результаті виборів, майже відсутні новообрані місцеві ради, де була б правляча однопартійну більшість.

"Я думаю, не в останню чергу демократичним процедурам, вони мають істотну різницю з виборами, які відбувалися досі. У нас майже немає рад, в яких була б сформована однопартійна владна більшість", - зазначив Президент.

Разом з тим, він заявив, що це були перші вибори, на яких були присутні понад 1,5 тисяч міжнародних спостерігачів.

"Це були перші вибори, на яких були присутні 1554 міжнародних спостерігачів", - підкреслив Президент.

Нагадаємо. Верховна Рада призначила голосування на виборах депутатів міських рад і мерів в Маріуполі і Красноармійську Донецької області на неділю, 29 листопада 2015 р.