ua en ru

Порошенко закликає Раду та ЦВК забезпечити проведення виборів у Маріуполі та Красноармійську до 2016

Порошенко закликає Раду та ЦВК забезпечити проведення виборів у Маріуполі та Красноармійську до 2016 Фото: Петро Порошенко

Президент заявляє про високу явку виборців на Донбасі

Президент України Петро Порошенко закликає Верховну Раду України та Центральну виборчу комісію забезпечити проведення місцевих виборів у Маріуполі та Красноармійську Донецької області до кінця 2015 року. Про це він сказав після голосування.

"Я не можу не прокоментувати ситуацію, яка зараз склалася в Маріуполі. Щойно я говорив з головою Донецької обласної державної адміністрації Павлом Жебрівським. Він мені доповів, що в Донецькій області і Луганській області... жодних порушень немає, що вибори організовані і проходять, явка достатньо висока... явка на 12:00 більше 11%", - зазначив голова держави.

"Разом з тим ситуацію по Маріуполю я вважаю неприйнятною... Позиція перша, я дав доручення правоохоронним органам розслідувати причини, по яким проведення виборів в Маріуполі було ускладнено... Друге, я чекаю політичної оцінки політичних сил і звертаюсь до Верховної ради і Центральної виборчої комісії негайно відреагувати на це. Верховній Раді - на найближчому засіданні прийняти зміни до законодавства, які дозолять найближчим часом вибори в Маріуполі все-таки провести", - підкреслив президент.

Порошенко зазначив, що вибори у Маріуполі і Красноармійську мають бути проведені до 2016 р.

Крім того, президент наголосив на важливості формування у місцевих радах проукраїнських коаліцій. "Дуже важливо, щоби зараз у місцевих радах були сформовані проукраїнські коаліції, щоби не дати жодного шансу агресору дестабілізувати ситуацію з середини", - сказав він.

Нагадаємо,у Маріуполі Донецької області не стартували місцеві вибори. У Красноармійську місцеві вибори також не відбудуться через те, що міська виборча комісія вирішила не передавати надруковані для голосування бюлетені дільничним виборчим комісіям.