ua en ru

Порошенко: п'ятивідсотковий бар'єр на місцевих виборах подолали понад 20 партій

Порошенко: п'ятивідсотковий бар'єр на місцевих виборах подолали понад 20 партій Фото: Петро Порошенко

Ці вибори ще на крок наблизили Україну до Європи

П'ятивідсотковий бар'єр на місцевих виборах в Україні подолали понад 20 партій. Про це Президент України Петро Порошенко сказав у своєму зверненні щодо виборів до органів місцевого самоврядування, повідомляє прес-служба глави держави.

"Кількість політичних сил, які будуть представлені в місцевих радах, значно більше, ніж кількість партій, які мають свої фракції в Парламенті. П'ятивідсотковий бар'єр подолали понад 20 учасників", - повідомив Порошенко.

Також Порошенко підкреслив, що ці вибори ще на крок наблизили Україну до Європи і продемонстрували незворотність змін у країні, зрілість суспільства і відповідне ставлення влади до демократичних процедур.

"Але найголовніше: реваншу антиукраїнських сил не відбулося. І все це завдяки вашій мудрості, шановні українці! Політичні сили, які входять до правлячої коаліції, отримали гідний результат. Сукупна підтримка проєвропейських, проукраїнських сил значно перевищує підтримку тієї партії, яка веде свій родовід від Партії регіонів Януковича і є її правонаступником", - підкреслив Порошенко.

Також Порошенко повідомив, що протягом дуже короткого часу, очікує, що в радах усіх рівнів буде сформовано проукраїнська більшість, яка здатне приймати ефективні рішення для вирішення проблем місцевих громад.

"Так само швидко повинні вщухнути емоції і в самій парламентської коаліції, для якої конкуренція її членів на місцевих виборах стала випробуванням на міцність", - підкреслив глава держави.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко очікує оновлений склад ЦВК після оголошення результатів виборів.