ua en ru

Посол США стурбований відмовою в реєстрації "Опоблоку" в Харківській обл

Посол США стурбований відмовою в реєстрації "Опоблоку" в Харківській обл Фото: Джеффрі Пайєтт

У ЦВК пояснили, що дане питання перебуває в компетенції Мін'юсту

Надзвичайний і повноважний посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джеффрі Пайєтт висловив серйозну стурбованість ситуацією в Харківській області, де територіальне управління юстиції відмовляється реєструвати місцеві організації політичної партії "Опозиційний блок", що унеможливлює участь її представників у місцевих виборах. Про це Пайетт заявив сьогодні під час робочої зустрічі з головою Центральної виборчої комісії Михайлом Охендовським, повідомили у прес-службі ЦВК.

Як наголошується, глава ЦВК підтримав занепокоєння Пайєтта, зазначивши, що вирішення питання реєстрації "Опоблоку" входить до компетенції органів виконавчої влади, зокрема - Міністерства юстиції України.

Водночас глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, який також взяв участь у зустрічі, повідомив, що Європейський парламент планує направити в Україну своїх спостерігачів. "Це не зовсім звичайна практика для Європарламенту - відправляти своїх спостерігачів на місцеві вибори. Але, враховуючи нинішню ситуацію у вашій країні, ми підемо на такий крок. І, вважаю, він буде виправданим", - зазначив посол ЄС в Україні.

Як повідомлялося, на початку серпня стало відомо, що "Опозиційному блоку" в Харківській обл. відмовили в реєстрації для участі у місцевих виборах, призначених на 25 жовтня ц.р.

Нагадаємо, 5 вересня в Україні стартувала виборча кампанія з місцевих виборів. Центрвиборчком сформував 640 тервиборчкомів на місцеві вибори.