ua en ru

Пузанов попросив Кличка не економити на освіті дітей

Кандидат у мери від "Опозиційного блоку" Олександр Пузанов звернувся до чинного мера Києва Віталія Кличка з проханням відкликати пропозиції, спрямовані КМДА в Міносвіти щодо зміни системи оплати праці педагогів. Про це Пузанов написав на своїй сторінці в Facebook.

"Переконаний, що ви і ваші заступники не володіли інформацією про зміст підготовлених працівниками КМДА пропозицій щодо "вдосконалення нормативно-правової бази по галузі" Освіта ", оскільки вони відверто спрямовані на свідоме погіршення умов праці та оплати працівників освіти, приниження їх професійної гідності", - йдеться в тексті листа Пузанова на ім'я Кличка.

Зокрема, на його думку, зміст пропозицій КМДА зводиться до істотного збільшення навчальних груп і зростання педагогічної навантаження на вчителів і вихователів.

Так, зокрема, в окремих типах навчальних закладів Києва пропонується збільшити педагогічне навантаження з 18 навчальних годин на тиждень до 24 та з 30 навчальних годин на тиждень до 36.

Також КМДА пропонує встановити наповнюваність позашкільних навчальних закладів на рівні 20-25 вихованців замість 10 - 15 існуючих на сьогодні. У загальноосвітніх навчальних закладах з кількістю учнів у класі більше 29 при вивченні української мови запропоновано взагалі не ділити класи на групи при поглибленому вивченні іноземної мови з 1 класу проводити поділ на групи по 10-15 учнів у кожній (не більше 2 груп) замість 8-10 учнів (не більше 3 груп), які є на сьогодні.

На думку Пузанова, такі нововведення призведуть не стільки до "оптимізації видатків бюджету міста Києва", скільки до падіння якості столичної освіти.

"Як керівник помста Ви повинні негайно зупинити некомпетентні дії Ваших підлеглих, які можуть привести до катастрофічних наслідків в області освіти Києва. Це фактичне руйнування системи утворення і знищення мотивації педагогів до роботи", - закликав він чинного голову КМДА.