ua en ru

Результати виборів 2015 в Запоріжжі: підсумки голосування

Результати виборів 2015 в Запоріжжі: підсумки голосування Фото: результати виборів у Запоріжжі

Сьогодні, 25 жовтня, пройшли вибори Запорізької обласної ради, а також міськрад Запоріжжя та інших міст і селищ області. На цій сторінці в режимі онлайн буде оновлюватися інформація ЦВК, що відображає результати місцевих виборів у Запоріжжі.

За даними ЦВК, у виборах облради бере участь 929 кандидата від 13 партій. Вони претендують на 84 депутатських мандатів. У свою чергу в запорізька міськрада хочуть потрапити більш тисячі сімдесят один кандидат від 23 партій. Вони змагаються за 64 крісла у міськраді.

Результати виборів у Запорожській області

На сайті ЦВК продовжують з'являтися офіційні результати місцевих виборів.

Станом на 9:00 31 жовтня в Запорізькій області обрано 2131 депутат сільських і 270 депутатів селищних рад.

Також в Запорізькій області офіційно обрані 155 сільських голів, 15 голів селищ та 6 мерів.

Зокрема, місто обласного значення Токмак очолив Ігор Котелевський ("Опозиційний блок, який і раніше обіймав цю посаду.

Повторні вибори міського голови були призначені в Бердянську.

Результати екзит-полів на виборах у Запоріжжі

Згідно з даними екзит-полу, проведеного громадською організацією "Робі вибори", до міськради Запоріжжя проходять сім партій:

  1. "Опозиційний блок" - 20,2%
  2. "Кріп" - 15,6%
  3. "Солідарність" - 12,8%
  4. "Самопоміч" - 10,5%
  5. "Батьківщина" - 8,1%
  6. "Нова політика" - 6,2%
  7. "Наш край" - 5,1%

Результати виборів 2015 в Запоріжжі: підсумки голосування

Фото: дані екзит-полу в Запорожжі

Що вплинуло на результати виборів у Запоріжжі

Спостерігачі вже зафіксували кілька порушень законодавства в ході виборів. Так, у Запоріжжі виборцям пропонували від 400 до 500 грн за голос в день місцевих виборів в Україні.

"У Якимівський райвідділ міліції надійшла заява від кандидата в депутати сільської ради смт Кирилівка, який повідомив, що представники його опонента пропонують виборцям гроші в сумі від 400 до 500 грн за голос", - повідомив центр громадських зв'язків ГУ МВС України в області.

Інша заява зафіксована в міськвідділі міліції Енергодара, куди місцева мешканка звернулася із заявою про телефонний дзвінок від невідомої жінки з пропозицією проголосувати за певного кандидата і отримати за це винагороду.

Вранці 26 жовтня невідомі люди блокували виборчу дільницю в центрі Запоріжжя. У 8:30 ранку на ділянку №000 за адресою 40 років радянської України 57-а в Запоріжжі прийшли невідомі чоловіки і паралізували роботу комісії. За словами очевидців, невідомий переглядав і вивчав документацію та протоколи на ділянці. Оскільки невідомий мав прямий доступ до протоколу, він міг провести якісь махінації з фальсифікації результатів виборів. Близько 10:00 невідомі покинули виборчу комісію.