ua en ru

Суд скасував рішення про недопущення кандидатів від "Нашого краю" до виборів Запорізької облради

Запорізький окружний адміністративний суд скасував рішення місцевого виборчкому про недопущення кандидатів від партії "Наш край" до участі у виборах в Запорізьку обласну раду. Про це йдеться в рішенні суду, яке є у розпорядженні "Нашого краю".

Як зазначено в рішенні, суд постановив визнати протиправною та скасувати постанову обласної виборчої комісії від 28 вересня про відмову в реєстрації кандидатів у депутати в багатомандатному виборчому окрузі з виборів депутатів Запорізької обласної ради, включених до списку запорізької обласної організації політичної партії "Наш край".

Суд своїм рішенням зобов'язав обласну виборчу комісію прийняти рішення про реєстрацію кандидатів від "Нашого краю".

Нагадаємо, 28 вересня Запорізька обласна виборча комісія відмовилася реєструвати кандидатів від партії "Наш край" на виборах в облраду. Як заявили в партії, рішення було прийнято з надуманих причин.

"Без сумнівів, єдиною справжньою причиною недопущення партії до виборчого процесу є її лідерська позиція в рейтингу підтримки громадян у Запоріжжі", - зазначено в заяві політичної сили.

В "Нашому краї" наголошують, що за цією відмовою стоїть "Опозиційний блок", оскільки склад територіальної виборчої комісії сформовано з його представників та прихильників.