ua en ru

Суд відновив реєстрацію кандидата від "Батьківщини" Дениса Москаля

Окружний адміністративний суд Києва 10 жовтня визнав протиправною та скасував постанову Київської тимчасової виборчої комісії від 06.10.2015, якою був знятий з виборів кандидат в депутати Київради від ВО "Батьківщина" Денис Москаль. Про це йдеться у відповідному рішенні суду.

Також своїм рішенням колегія суддів зобов'язала виборчу комісію відновити реєстрацію Дениса Москаля.

На думку політика, спроба зняти його з виборів обумовлена тією діяльністю, якою займається він і ВО "Батьківщина" у сфері боротьби за справедливі комунальні тарифи для населення.

"На київському рівні ми проводимо широку роз'яснювальну роботу щодо того, як олігархи контролюють ключові енергетичні та комунальні активи столиці - "Київенерго", "Київенергохолдинг", "Київводоканал", "Київгаз". Також ми пропонуємо чіткі рішення щодо того, як, у рамках інструментів, якими володіє київська влада, вплинути на ситуацію із завищеними тарифами", - зазначив Денис Москаль.

"Це принципова позиція, і вона знайшла відгук серед багатьох киян", - додав він.

Політик вважає, що його робота і діяльність "Батьківщини" стала "занадто сильно заважати комунально-олігархічним кланам", через що вони ініціювали процес його зняття з виборів.

"Але суд встановив істину і відновив мою реєстрацію", - додав Денис Москаль.

Нагадаємо, раніше міськвиборчком скасував реєстрацію виборчого списку до міської ради, а також кандидата на посаду міського голови від ВО "Батьківщина" в Кам'янець-Подільському.

Суд відновив реєстрацію кандидата від "Батьківщини" Дениса Москаля