ua en ru

Терехов: ЦВК намагається зірвати другий тур виборів мера в Павлограді

Центральна виборча комісія готується прийняти рішення про незаконну відмову від проведення в Павлограді другого туру виборів мера на користь кандидата від "Опозиційного блоку" Анатолія Вершини. Про це повідомив кандидат від "Укропу" на посаду міського голови, ветеран АТО Євген Терехов.

"ЦВК під керівництвом Охендовського збирається винести неправомірне рішення на користь "Опоблок3" - про відмову проведення другого туру виборів мера в Павлограді", - заявив Терехов. Він упевнений, що це рішення приймається за командою Ахметова.

За словами Терехова, скасування другого туру виборів мера у Павлограді суперечить закону, оскільки згідно з інформацією, оприлюдненою на офіційному сайті ЦВК відповідно з частиною 7 статті 2 закону України "Про місцеві вибори", чисельність виборців у Павлограді на 1 серпня 2015 року становила 90 295 чоловік, а виборча система вказувалася як мажоритарна система абсолютної більшості. Отже, міського голову тут мають обирати в два тури. Зараз же, зазначає Терехов, чисельність населення в Павлограді намагаються "зменшити", щоб забезпечити перемогу представнику "Опоблоку" вже в першому турі.

"Зараз "Опоблок" практично купує місце мера колишньому міліціонеру - ставленику сім'ї Януковича", - написав Євген Терехов на своїй сторінці в Facebook. А цей чоловік, за його словами, "угодний тим, хто привів війну в наш дім!".

"Злодії і брехуни бояться пускати нас до людей, бояться правди! Не дайте себе обдурити! - звернувся Терехов до мешканців Павлограда. - Майбутнє нашої країни залежить від вас! Я не зраджу людську довіру, завжди буду з вами йти до нашої спільної перемоги! Дякуємо за вашу довіру. З нами Бог, за нами - Україна!".

Нагадаємо, за даними паралельного підрахунку голосів Дніпропетровської обласної організації "Укроп", Євген Терехов набирає більше 20% голосів і вийшов у другий тур виборів мера Павлограда разом з Анатолієм Вершиною від "Опозиційного блоку", підтримка якого перевищує 30%.