ua en ru

ТВК: "Батьківщина" у Вінниці порушила процедуру подачі документів

Вінницька міська територіальна виборча комісія змушена була знайти самостійно 500 членів дільничних виборчих комісій, аби другий тур виборів міського голови відбувся. А все через те, що ВО "Батьківщина" (кандидат від цієї політсили приймає участь у 2 турі виборів) надала документи для формування комісій із помилками та порушеннями, передають "Известия".

Як пояснив голова територіально виборчої комісії Дмитро Шевчук документи слід було надати не пізніше 6 листопада до 24.00. Представники "Батьківщини" подали їх о 23:57, тобто за три хвилини до закінчення відведеного законом терміну.

"Подання принесли і зареєстрували о 23.57, і до 5-ї години ранку усі члени комісії перевіряли його. Перерахувавши принесені ВО "Батьківщиною" документи виявили що замість зазначених у поданні 1127 заяв, виявилося - 848, - каже Дмитро Шевчук. - Порушення у поданні є майже на кожній сторінці. Для формування дільничних виборчих комісій нам не вистачає майже 500 людей".

Зазначається, що через допущені помилки у поданих представниками кандидата від ВО "Батьківщина" документах, вибори міського голови у Вінниці опинилися на межі зриву. Втім, територіальна виборча комісія ухвалила рішення допомогти представникам кандидата від ВО "Батьківщина" виправити документи. Окрім того, за даними видання, ТВК було терміново знайдено 500 людей, котрі погодилися попрацювати на виборчих дільницях.