ua en ru

ТВК: Техпомилка в бюлетенях не вплине на результати голосування в Дніпропетровську

Технічна помилка в бюлетенях не вплине на результати голосування в Дніпропетровську. Про це на брифінгу заявив уповноважений Дніпропетровської обласної територіальної виборчої комісії (ТВК) Олексій Корнілов.

За його словами, через технічну помилку при макетуванні документів 2 млн 700 тис. бюлетенів були надруковані без відповідності з встановленим зразком. Разом з тим, це не спотворить результати голосування дніпропетровців.

Відзначається, що в бюлетенях, які в день виборів використовуються для голосування за кандидатів у мери, а також за депутатів обласної, міської та місцеві ради, з'явилася додаткова строчка на відривному талоні.

За словами Олексія Корнілова, Центральна виборча комісія ухвалила рішення не визнавати такі бюлетені недійсними.

"Центральна виборча комісія видала постанову №508, згідно з якою ці бюлетені не будуть вважатися недійсними. ЦВК дуже оперативно відреагувала і надала необхідні роз'яснення з даного питання", - повідомив Корнілов.

Також, за його інформацією, бюлетені невстановленого зразка з'явилися не тільки в Дніпропетровську й області, але й по всій Україні. Корнілов уточнив, що ситуація виникла через низький рівень кваліфікації комісій або технічну помилку під час друку.

Він додав, що на момент початку голосування деякі виборчі дільниці Дніпропетровської області відкрилися із запізненням.

Нагадаємо, вчора в ЗМІ повідомлялося про те, що в Дніпропетровській області всі бюлетені для голосування можуть визнати недійсними у зв'язку з тим, що місце для підпису членами комісії зміщене безпосередньо на тіло бюлетеня, що є порушенням.