ua en ru

ЦВК звернеться до правоохоронців з приводу підкупу виборців на виборах в Дніпропетровську

ЦВК звернеться до правоохоронців з приводу підкупу виборців на виборах в Дніпропетровську Фото: ЦВК

Мова може йти про підкуп близько 80 тисяч виборців

Центральна виборча комісія (ЦВК) звернеться в правоохоронні органи щодо перевірки можливого підкупу виборців під час другого туру виборів мера Дніпропетровська. Відповідне рішення ЦВК прийняла сьогодні на засіданні, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, заступник голови ЦВК Жана Усенко-Чорна повідомила, що в ЦВК надійшло 608 звернень щодо можливого підкупу виборців на користь одного з кандидатів у міські голови.

"У зазначених зверненнях заявники вказують на вчинення 15 листопада 2015 року під час проведення повторного голосування на виборах Дніпропетровського міського голови невстановленими особами дій, які можуть бути кваліфіковані правоохоронними органами як злочинні і полягають, зокрема, в поширенні у приміщеннях для голосування дільничних виборчий комісій друкованих матеріалів для здійснення контролю за волевиявленням виборців, які слугували підставою для отримання виборцями неправомірної вигоди", - повідомила Усенко-Чорна.

ЦВК ухвалила рішення звернутися до головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області та передати йому відповідні звернення.

Також комісія звернулася до СБУ, ГПУ для вжиття ними необхідних заходів реагування.

За словами Усенко-Чорної, мова може йти про підкуп близько 80 тисяч виборців.

Нагадаємо, представник Кропу Борис Філатов набрав більшу кількість голосів виборців у другому турі виборів міського голови Дніпропетровська.