ua en ru

ЦВК подала апеляцію на рішення суду по гендерній квоті на місцевих виборах

ЦВК подала апеляцію на рішення суду по гендерній квоті на місцевих виборах Фото: Андрій Магера

У ЦВК чекають рішення не пізніше 4 жовтня

Вчора, 2 жовтня, Центральна виборча комісія подала апеляцію на рішення Київського апеляційного адміністративного суду, який зобов'язав ЦВК дотримуватися гендерної квоти - обов'язкової наявності 30% жінок в партійних списках місцевих організацій партій. Про це РБК-Україна повідомив перший заступник голови ЦВК Андрій Магера.

"ЦВК подала апеляцію у Вищий адміністративний суд", - сказав Магера і додав, що апеляція була подана вчора, 2 жовтня.

За його словами, рішення слід очікувати не пізніше неділі, а рішення суду першої інстанції не набере чинності, доки не буде рішення установи вищого адмінсуду. Тому до відповідного рішення ТВК не скасують реєстрацію місцевих осередків політичних партій, в списках яких немає 30% жінок (або чоловіків у випадку Партії жінок України, - ред.).

Нагадаємо, 30 вересня Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення ЦВК від 23 вересня, згідно з яким недотримання норми закону "Про місцеві вибори" про представництво осіб однієї статі у виборчих списках не є підставою для відмови в реєстрації.

28 вересня "Самопоміч" подала позов до Київського апеляційного адміністративного суду з вимогою визнати відповідне рішення ЦВК в частині дотримання гендерної квоти незаконним і виграла справу.